lördag 24 juli 2010

Sommarfest


För en vecka sedan hade vi en liten sommarfest här hemma. När man ska ha fest så här på sommaren ska det ju vara sol och ljumma vindar... men inte den här dagen inte. På morgonen var det lite sol så jag smorde in ansiktet med solskyddsfaktor 30. Men det visade sig vara helt onödigt,det började regna och det öste ner resten av dagen. Det var bara att "pussla" ihop sittplatser till alla inomhus, men finns det hjärterum...
Ett säkert kort för en sommarfest är potatissalladen "Reklamsallad". Den finns med i en kokbok som Värmlands Konsthantverkare gjorde för många år sedan, den heter Goda möten, mat, bak & konsthantverk. Det är en hel del ingredienser, till 10-12 personer behövs:

2 liter kokt kall potatis
1 dl purjo
3 1/2 dl blekselleri
6 hårdkokta ägg
2 dl rädisor
2 dl grön paprika

Hacka och blanda ihop ingredienserna.
Häll sedan över dressingen gjord på:

2 dl mild yoghurt
1 dl lättmajonäs
2 msk senap
1 dl gräslök
salt ,peppar

Låt stå kallt, dekorera med små skivade
tomater eller paprikaringar.

Jag brukar göra dressingen x 3, då blir salladen så där krämig och fyllig. Det går bra att röra ihop allt dagen innan den skall ätas. Spara då någon dl dressing som hälls på när det är dax att äta.

En bra stund efter midnatt stod alla glasen urdruckna på diskbänken. Det är härligt att träffa nära och kära, alla var glada och det blev verkligen en mysig kväll!
Må så gott
Annika

Bok med många bra recept, kan förmodligen köpas hos Värmlands konsthantverkare i Karlstad:
Goda möten, mat, bak & konsthantverk
ISBN 91-630-8830-4

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar