tisdag 16 april 2019

Karlstad i miniatyr av Kronoparksskolans elever


Alla elever på Kronoparksskolan i Karlstad från förskoleklass till årskurs 3 (ca 350 elever) har under fem veckor arbetat med tema Karlstad. 
De har studerat kartor och upptäckt nya platser. Nu visar de upp resultatet - en stor utställning av Karlstad centrum i miniatyr på Kronoparkens bibliotek
Eleverna har tillsammans byggt ihop en liten version av Karlstad med kulisser av fastigheter i centrum.Varje klass har haft ett hus att arbeta med och fördjupa sig i. Med hjälp av fotografier, overhead, plywood, papper, färg och metalltråd har hus, människor, bilar, tåg och djur växt fram i skolans ateljé. I modellen går det även att se vad som händer inne i de olika husen och utställningen är cirka 9 kvadratmeter stor. Siffror och pokymons vägleder dig runt i staden och i en pärm går det att läsa kort fakta om platserna. Som konstnär på skolan har jag haft det roliga jobbet med att samordna och träffa alla elever i arbetet med modellen. Utställningen ”Karlstad i miniatyr” 
pågår till den 3 maj. Välkommen!

Några av eleverna framför modellen av Karlstad centrum. Foto: Ann Skagerling
Här har Regnbågens förskoleklass arbetat med Sandgrund, utanför står Lars Lerin och Junior :)
Rådhuset vid stora torget till vänster, till höger ser du hur det ser ut inne på Stadsbiblioteket, i bakgrunden Värmland opera.
Reportage i VF 9/4 2019


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar